EU fondovi

Natječaji, odnosno priprema natječajne dokumentacije je naša specijalnost.

eu-fondovi-image

Za prijavu na natječaje je potrebno poznavanje brojnih zakona, pravilnika, uredbi i svaki natječaj ima specifične prihvatljive i neprihvatljive troškove. Poduzeća koja nisu specijalizirana za pripremu dokumentacije ne mogu samostalno u kratkom roku kvalitetno pripremiti dokumentaciju. Također, samostalna priprema često dovodi do odbijanja prijave radi administrativnih i tehničkih nedostataka.

Potrebno je dugogodišnje iskustvo za kvalitetnu izradu projekta za prijavu na neki od natječaja,u svrhu dodjele bespovratnih sredstava i/ili potpora od strane EU fondova.

Ovisno o projektu na kojeg se nastojite prijaviti mi ćemo Vam pomoći kako bi poslovna ideja u potpunosti oživjela. Garantiramo profesionalnu izradu dokumentacije koja će rezultirati maksimalnim brojem bodova na temelju kojih se donosi odluka o prihvatljivosti projekta.

Ovisno o ideji Vašeg projekta pronalazimo adekvatan natječaj koji podržava opće i specifične ciljeve Vašeg projekta. Za većinu natječaja potrebna je izrada investicijske studije.


U slučaju dobivanja bespovratnih sredstava iz fondova, slijedi naknadno praćenje zacrtanih ciljeva iz pojedinih stavki navedenih u natječajnoj dokumentaciji, dok kršenje obećanog može dovesti do oduzimanja djela ili cjelokupnog iznosa dobivenih sredstava.

Kod većine projekata za koja se dobivaju bespovratna sredstva Europske unije ne može financirati 100% od iznosa projekta. Investitor mora sam ili putem kredita financirati dio koji nije sufinanciran i dio neprihvatljivih troškova projekta. Investitor dakle sufinancira dio troškova prihvatljivih aktivnosti, vlastitim sredstvima ili poduzetničkim kreditom. Naravno, za sve oblike kreditiranja ćemo Vam objasniti i jasno prezentirati. bespovratna-sredstva-europske-unije